8. Tributul Apelor - PESTI

Un peste "salbatic", guvernat de planeta "Neptun", impresionabil, visator si idealist, capabil de sacrificii ... Dornic sa fie in preajma cuiva, chiar daca acel "cineva" ar putea fi un crocodil :) Sa fi fost rupt de realitate ? De fapt, care este realitatea ? Sunt intrebari la care poate raspunde cu siguranta un peste. Sau nu ?
Cu siguranta Stephen Robert Irwin (n. 22 feb 1962 - d. 4 sept 2006) ne-a raspuns la multe intrebari legate de o lume salbatica pe care ne-a adus-o mai aproape prin intermediul televiziunii.
Entuziast al faunei salbatice, el "A CREZUT" in aceasta lume plina de mister, poate chiar prea mult ...
Sursa sa de inspiratie a fost tatal lui, expert in animale salbatice, specializat in herpetologie. Mama sa a lucrat toata viata pentru reintegrarea animalelor in natura. Steve a trait fericit printre serpi, crocodili si varani. La varsta de doar sase ani, Steve primea cadou un piton de trei metri lungime. A fost "dragoste la prima vedere". Cand a implinit noua ani, a prins primul crocodil.
De aici si pana la miscarea pentru salvarea faunei salbatice din Australia a fost doar un pas.
Impreuna cu sotia lui, Terri, au devenit cunoscuti in toata lumea cu emisiuni despre viata animalelor salbatice, in special a crocodililor
Popularitatea lui Steve o intrece pe a oricarui australian. El a devenit o adevarata legenda a curajului, imbinand curiozitatea stiintifica - cu spiritul de aventura.
Revista People l-a declarat pe Steve cea mai iubita personalitate a lumii.

Decoratiunea am realizat-o cu materiale naturale : lemn adus de valurile marii, piatra, melci, corali (alb, rosu si margica somon), iar ca pietre semipretioase - lapis lazuli si fluorit. Imaginea sugereaza un mic fragment din viata subacvatica plina de culoare si mister.