6. "..and my bow - CAPPRICORN (Bijutrerii)

Zodie feminina de pamant, predominant practica, materiala, guvernata de planeta SATURN, planeta care sporeste spiritul practic, dorinta de securitate pe toate planurile, diplomatia, seriozitatea, tenacitatea si perseverenta, dar si pesimismul, incapatanarea, conservatorismul, rigiditatea.Nativul in Capricorn este un om care se va face cu siguranta remarcat intr-un anumit domeniu al vietii sale. Este o persoana motivata sa atinga o anumita pozitie in plan social, cat mai sus posibil, si are toate sansele sa se ridice ca sa se auda de el intr-o zi la nivel mai larg. Poate atinge idealuri profesionale inalte sau functii importante. Va incerca sa se impuna intr-un anumit domeniu, astfel incat sa devina un nume pe buzele tuturor. Va dobandi respect si recunoastere in plan social. Poate atinge succesul in viata – poate chiar celebritatea - mai ales la maturitate."
Pornind de la acest citat , va fac cunostinta cu un Capricorn pe care il admir inca din scoala generala.Orlando Jonathan Blanchard Bloom nascut pe 13 Ianuarie 1977 ,in Canterbury, Kent, Anglia.
Desi cred ca ati remarcat ce anume m-a inspirat in realizarea acestei setulet voi relua.In primul rand cand ma gandesc la Bloom primul lucru care imi vine in minte e Legolas...un personaj care mi-a marcat adolescenta intr-un mod special..punctul de plecare al "pasiunii" mele pentru taramuri magice si mistice.Documentandu-ma mai pe larg despre acest actor am descoperit cateva lucruri uimitoare; cum ar fi actiunile sale alaturi de UNICEF sau tatuajul "Nine" ca urmare a rolului avut "Lord of the rings"(membru al "Fratiei inelului"(Fellowship of the ring) formata din 9 personaje).
Piesa centrala a setului o reprezinta pandantivul realizat din pasta polimerica.Acesta prezinta un arc(decorat un ochi de tigru micut),o tolba cu sageti(decorata cu o bucatica de ametist) si lembas (painea elfilor :) ) , tot ce are nevoie un elf :D, de asemenea pandantivul este incrustat cu fragmente (chipsur selfmade) de ametist si cabochon din ochi de tigru. Pe lantul colierului este si o lacrima din cuart/cristal de stanca alaturi de inca cun cabochon din ochi de tigruasezat pe o baza de polimer.Cercelusii asortati "contin" si ei bucati de ametist si chipsuri din ochi de tigru. Toate cele 3 pietre aduc beneficii purtatorilor ,dintre care:
- ochi de tigru :
* Se spune ca aduce tot ce va doriti
* Frumusete, fericire, sanatate
* Noroc la bani, bunastare, abundenta, succes in afaceri
* Placere de a trai, optimism
* Protectie, energie, curaj, incredere, speranta
* Atitudine pozitiva de viata
* Sentiment de unicitate
-ametist:
* Putere, stabilitate, rezistenta, buna judecata
* Pace interioara, calm
* Dragoste, fericire, prietenie
* Stabilitate financiara
* Succes, prestigiu si recunoastere
-cristal de stanca:
* Inspiratie, imaginatie, clarviziune
* Protectie, armonie in suflet, curaj, incredere, echilibru emotional, rabdare
* Dragoste, noroc, succes, bani, sanatate
* Iluminare spirituala
Pe dosul pandantivului se afla inscriptia "Nine"(elvish); recunosc mi-a placut mult partea cu tatuajul,poate pentru unii pare excentric dar sunt si altii care considera un tatuaj ceva special si plin de feeling; si faptul ca O.Bloom impreuna cu ceilati actori din "Fellowship of the ring" si-au facut acest tatuaj (cu o singura exceptie)cred ca este deosebit.Si ca o coincidenta awkward, acesta si-a facut primul tatuaj la varsta de 15 ani inainte de a se muta la Londra,iar eu la 15 ani mi-am facut primul(si singurul momentan)tatuaj cand mi-am luat viata in propriile maini (another story to be told another time).
In orice caz, o placere sa urmaresc productii cu Orlando Bloom de la "Lord of the Rings" la "Troy" sau "Pirates of the Caribbean" ," Cei trei muschetari " pana la "The Hobbit "(in decembrie anul acesta :D cand il vom revedea pe Legolas Greenleaf)

Materiale folosite:
-pasta polimerica , pietre semipretioase specifice zodiei (ametist,ochi de tigru , cristal de stanca), lanti si accesorii metalice culoarea bronzului,ace argintate (pt sageti),pene.
-piesele sunt pictate cu culori acrilice ,pigmenti metalicisi lacuite pentru protectie

Dimensiuni:

-colier : 46 cm 
-pandantiv :6 x6.5 cm
-cercei : 5 cm 8 (cu tot cu torita)