5. Antistress - SAGETATOR




La realizarea acestui colier am folosit: carton reciclat din care am realizat rame pentru imaginile vintage, foita aurie si vopsele acrilice pentru pictarea acestora, pietre de labradorit, agate negre, calsilica, margele de jasp si agate rosii. Piesa centrala a fost asezata pe o baza de sarma invelita in snur de bumbac vopist manual. Textilele folosite sunt vopsite manual.
Imaginile sunt laminate pentru o mai mare rezistenta in timp.

Sistemul de prindere este asigurat de o panglica. Colierul este usor reglabil.
Latime maxima parte frontala: 17 cm, inaltime max. piesa centrala 13 cm.

Personajul cel mai important nascut sub acest semn este MAMA.:D O regasesc usor in calitati precum jovialitatea, optimismul, sinceritatea, agilitatea, dinamismul, onestitatea si generozitatea sagetatorilor. O fi ea vesela si generoasa dar uneori e atat de generoasa in vorbe incat discretia nu e punctul sau forte. Lipsita de tact si credula? Cu siguranta! Insa reuseste sa ne echilibreze pe noi, cei mai incapatanati din neamul asta de incapatanati. Cu toate ca pe ea o mai vad pierduta printre nori cateodata J)). Admir ca e descurcareata si reuseste sa gaseasca solutii unde altii nu le-ar gasi si ca, in pofida unor usoare momente de impulsivitate e calculata, chibzuita. Cu toate astea, parca prea isi doreste sa le rezolve pe toate pentru toti…si acest aspect e un factor de stres pentru ea. Am ales sa folosesc labradoritul pentru a-i mai taia din naivitatea specifica iar combinat cu agatele, este menit sa inlature factorul stress si sa echilibreze emotional un sagetator. Cred ca intocmai faptul ca incearca sa le rezolve mai pe toate numai ea si isi doreste sa fie totul perfect, e si motivul pentru care e asa uituca uneori, pardon, deseori. Dar se poate rezolva cu calcit.
Era musai sa am ceva galben mustar. Imi amintesc cu drag despre perioada ei ''mustar''. Pana la varsta aceasta, cand am inceput sa indragesc enorm aceasta culoare, nu am inteles-o. Acum, da. E un galben exploziv, dinamic dar si misterior!
Am ales de asemenea portrete de familie, cum mama e o familista mai mult decat convinsa!

Simbolistica:

Labradoritul poseda un puternic rol protector asupra purtatorului din toate punctele de vedere, aduce bucurie si bunatate. Stimuleaza intuitia, calitatile psihice, activitatea cerebrala, originalitatea, increderea. Recomandat celor care trec prin puternice tensiuni si frustrari si celor care nu au relatii armonioase cu cei din jur. Este un bun liant relational, duce la iluminare, la concentrare asupra unui obiectiv, la descoperirea lucrurilor importante chiar si in cele mai banale situatii. Anxietatea, teama, stresul, amintirile neplacute, dezamagirile, iluziile sunt reduse.

Agata neagra si agata rosie sunt menite sa lupte contra stresului, sa aduca armonie si pace interioara. Dau claritate gandirii si potenteaza logica, confera rezistenta fizica si psihica. Cristalele negre maresc seriozitatea, pastreaza contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar, ajuta la ancorarea in concret, limpezind confuzia.

Calcitul se spune ca ajuta memoria. In plus adduce securitate, bunastare, relaxare, calm, bucurie, pace, odihna dupa perioade de stress, da energie, curaj, adduce si intelepciune.

Instructiuni pentru o viata cat mai lunga:
A se evita contactul sustinut cu parfum/apa, expunerea prelungita la soare, a se pastra departe de sursele de caldura excesiva sau de praf.