6. Albastru Roial -SAGETATOR





Setul format din colier si cercei este realizat cu pietre semipretioase benefice zodiei Sagetator, si anume Lapis  Lazuli si obsidian.
Lapis Lazuli este o piatra psihica, spirituala, simbol al regalitatii, se spune ca este una dintre cele mai vechi  pietre de pe pamant. Unele culturi stravechi pretuiau aceasta piatra poate mai mult decat aurul; egiptenii si babilonienii o apreciau foarte mult, era considerata o piatra sacra. Are un puternic rol protector, amplifica creativitatea, comunicativitatea si memoria. Obsidianul aduce purtatorului putere, adevar, concentrare,  relaxare, reduce stresul si tensiunea.
Pentru realizarea acestui set am folosit snur soutache auriu, albastru deschis, turcoaz si albastru cobalt,  banuti, margele de diferite dimensiuni si o lacrima de 25mm de lapis lazuli, obsidian si accesorii metalice antichizate. Este al doilea meu set realizat in tehnica soutache si pare ca pune in evidenta foarte bine pietrele
semipretioase.
Inspiratia acestui set este talentata si frumoasa actrita Lucy Liu, nascuta in zodia Sagetator, zodie de foc guvernata de planeta Jupiter, zodie a evolutiei spirituale si intelectuale, simbol al libertatii depline. Am tinut cont si de culoarea energizanta a zodiei, si anume albastrul roial care intra foarte frumos in contrast cu insertiile aurii ale pietrelor Lapis Lazuli si ale snurului soutache, si cu maro-ul cald al obsidianului.

Dimensiuni colier 40 cm cu prelungire pana la 50 cm, la cerere se poate modifica. Lungime cercei cu tot cu tortita: aproximativ 5cm.