6. Colier Gi – Head in the clouds - VARSATOR










Realizat din structuri de sarma invelita in snur de bumbac vopsit manual. Toate textilele folosite sunt vopsite manual si sunt din bumbac in degrade usor de la albastru mai inchis la baza spre un gri albastrui spre varful structurilor. In ‘’norul central’’ am prins o piatra mare neslefuita de blenda cu galena si herja iar in nosrisorii ce il acompaniaza au fost cusute margele de hematit magnetic, onix, margele vintage de sticla si o turmalina.


Sistemul de prindere este asigurat de o gaica cu carlig. Colierul este usor reglabil.
Latime maxima parte frontala:11cm.




Jules Verne: unul dintre autorii ce mi-au marcat copilaria. Imprevizibil, aventurier, cu un pas inaintea modernismului si inovator, vizionar de exceptie –mereu facea vorbire despre tehnologia ce urma sa se inventeze ani mai tarziu- te poarta prin lumi fanteziste fara a fi intangibile, iti ofera o viziune diferita si cu totul unica.
Planeta Uranus – Planeta albastra, gazoasa, ca si norii nostri, ca si cerurile, rece, ca vantul de dupa furtuna.



Calitati/defecte
Defecte varsator: idealism, graba, imprevizibilitate, impetuozitate, lipsa de rabdare, revolta, nesupunere, rebeliune, energie scapata de sub control, surprize neplacute.
Calitati varsator: altruism, originalitate, inventivitate, graba, futurism, modernism, observator, extravaganta, simpatie, ingeniozitate, simtul umorului, prietenie, dedicare, sociabilitate, spirit liber, indepedenta, bucurie, veselie, spirit liber, dorinta de schimbare, visare.
Eu vad varsatorii fascinanti. Sunt curajosi, liberi, inventivi, glumeti, isteti. Pe de alta parte, simt ca au nevoie sa fie temperati usor pentru a gestiona mai facil situatiile de criza…cand se cam pierd. Colierul a fost lucrat pentru a imbraca personalitatea lor tumultoasa, asemanatoare unui cer inainte de furtuna. Insa pietrele au efect invers: tempereaza. Poate pacalesc vreunul :D.



Simbolistica pietre:
Onix –contracareaza defectele: Cristalele negre pastreaza contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar, ajuta la ancorarea in concret, limpezind confuzia si ajutand la gasirea unor solutii concrete. Confera stabilitate, maturitate, intelepciune, disciplina, rabdare. Cum Varsatorii au tendinta de a avea putin capul in nori si total lipsiti de rabdare, onixul stimuleaza manifestarea personalitatii, auto-controlul, intuitia, auto-disciplina, inspiratia, detasarea, concentrarea, increderea, norocul, increderea in viata si in iubire. Echilibreaza emotional, controleaza emotiile extreme, pe cale de consecinta, aceasta piatra le poate oferi un echilibru fara a pierde din ingeniozitate.
Hematit –echilibreaza : este piatra energiei si fortei. Are un puternic rol protector impotriva oricaror energii negative. Amplifica capacitatile psihice, curajul, puterea, vointa, rezistenta,sentimentul de invincibilitate, spiritul de independenta, respectul de sine, increderea, intuitia, detasarea, memoria –cum sunt cam uituci, dexteritatea manuala. Aduce liniste, optimism, dragoste, pace, fericire interioara, multumire. Este un bun liant relational, aduce echilibru emotional, ajuta la indeplinirea viselor, la pastrarea contactului cu realitatea. Respinge negativitatea din jur, trimitand-o inapoi la sursa.
Turmalina- potenteaza calitatile: confera incredere, forta si stimuleaza intelectul, creativitatea, exprimarea de sine, perseverenta, tenacitatea, vitalitatea organismului. Pastreaza spiritul pozitiv chiar si in cele mai negative momente.



Culori.
Am ales sa folosesc albastrul cerului si griul plumburiu ca si cromatica. Ofera echilibru, potenteaza concentrarea si imaginatia.