8. Set Tina - pentru zodia SAGETATOR






Sagetatorii au idealuri inalte si vor face tot posibilul sa si le atinga.Asadar,nu era posibil sa aleg pt aceasta zodie decat un nume urias:Tina Turner!
Dupa multa documentare,am considerat ca reprezinta f bine caracteristicile zodiei:"Interesul Sagetatorului este mai ales asupra domeniilor idealiste ale vietii si mai putin asupra celor practice, materiale, cotidiene. Individul este un ganditor prin excelenta, cautand in permanenta sa-si extinda orizonturile cunoasterii."
"O admir pe Tina Turner pentru ca a reusit sa se ridice ori de cate ori a fost jos. Este un simbol al fortei feminine.Imi place respectul pe care il arata pentru ea insasi si faptul ca nu s-a pus niciodata pe locul al doilea”- Liana Stanciu.
Inainte de a deveni vedeta, Tina Turner se numea Anna Mae Bullock si locuia in Nutbush, Tennessee. Abandonată de parinti, Tina Turner a fost crescuta de bunica ei. In adolescenta se muta in St. Louis si,la doar 17 ani,il intalneste pe muzicianul Ike Turner, in aceea perioada solistul grupului The Kings of Rhythm, barbatul care-i va schimba viata pentru totdeauna. Anul 1960 a fost unul foarte important pentru Tina Turner. La 18 ani naste primul sau copil, se casatoreste cu Ike si inregistrează impreună prima lor piesa “A Fool in Love”, devenit in scurt timp hit. "Proud Mary", preluarea dupa Creedence Clearwater Revival, le-a adus cele mai mari incasari de pana atunci si un premiu Grammy.
Anul 1984 aduce unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile - „Private Dancer”, iar cel urmator poate fi numit anul marilor sale colaborări: a cantat cu Bryan Adams "It's Only Love"; alaturi de marii cantareti ai vremii a inregistrat „We are the World” și a cantat cu Mick Jagger. Urmatorul album a aparut in 1986, “Break Every Rule”, si a fost insotit de un turneu grandios. Tot in acest an apare si cartea autobiografica intitulata “Eu, Tina”, ce avea sa faca subiectul unui film de succes cativa ani mai tarziu. 
Dupa o scurta pauza, revine pe scena muzicala cu un nou succes în 1995 - hitul „Goldeneye”, piesa tema a primului film din noua serie James Bond. Urmeaza un nou album, „Wildest Dreams” pentru care au compus artisti ca Pet Shop Boys și Sheryl Crow.
In 1999, la implinirea varstei de 60 de ani, Tina Turner este declarata vedeta cu cele mai sexy picioare, devansand-o pe Cindy Crawford. 
Nu am gasit nicio informatie legata de florile pe care le prefera Tina,dar,daca e sa dam crezare celor care au stabilit si florile care se potrivesc fiecarei zodii,daca mergi la un Sagetator cu un buchet de trandafiri,lalele,clementine sau papadii,e f posibil sa nu dai gres!


Culorile energizante pentru Sagetatori sunt albastru,bleu ,grena si roz iar culoarea care caracterizeaza aceasta zodie este albastrul roial.
De aceea,am ales sa "compun" pt Tina un set in care sa imbin mai multe elemente benefice acestei zodii:
-culori energizante:albastru roial,bleu
-flori stilizate si care sunt in acord,dupa parerea mea,cu felul de a fi al Sagetatorilor,acela de a nu iesi in evidenta purtand bijuterii masive ci lucruri delicate.
-pietre semipretioase benefice zodiei:
*Lapis lazuli-este o piatra psihica, spirituala, simbol al regalitatii;are puternic rol protector, fereste de rau si orice pericol, se foloseste deasemenea impotriva atacurilor psihice, energiilor negative, blestemelor, vrajilor si gandurilor rele;este bun pentru meditatie, rugaciune si divinatie. 
Confera noroc, eficacitate, randament, pace interioara, succes in dragoste, prietenie, protectie, creativitate, bucurie, curaj, optimism, prosperitate, fericire, bunatate, claritate mentala, obiectivitate, entuziasm, incredere de sine si vise cu incarcatura spirituala.
*Cristal de stanca-este un talisman de noroc;poate fi folosit pentru orice scop pozitiv, este inlocuitor al oricaror alte pietre;este un bun ghid spiritual;are puternic rol protector impotriva energiilor negative;calmeaza, relaxeaza, stimuleaza, vindeca si purifica.
*Agate albastre- genereaza capacitatea de a-i intelege pe cei din jur, de a-i tolera si de a-i accepta cu blandete;confera clarviziune si insufla curaj purtatorului, invinge amaraciunea, vindeca furia, tensiunea interioara.

Materiale folosite:
-lapis lazuli lacrima 25x18 mm,ovale 16x12 mm,dreptunghiulare 12x8 mm si sfere de 4 si 6mm;
-cristale de stanca sfere de 6 mm si in forma de floare;
-sfere de 5 mm de agat albastru;
-sfere de 4 mm de cuart semitransparent;
-sfere de sticla alb-laptos de 4 mm;
-margele toho 11/0 transparent cobalt,opaque cornflower;
-cristale multifatetate de Cehia bleu AB de 4 mm;
-accesorii metalice placate cu argint;

Tehnici:peyote,herringbone;
Dimensiuni:
Colier:L=45 cm ;
Cercei:L=75 mm (inclusiv tortitele)-la cerere se pot pune orice alt tip de tortite;
Bratara:L= 18 cm (se poate pune si lant prelungitor la cerere);