5. Fantasy Flowers (CAPRICORN (Bijuterii)

Set compus din colier, bratara reglabila si cercei cu tortite, realizat din flori negre, indigo si lila modelate manual  in lut polimeric (fimo), sarma de cupru si pietre semipretioase: ametist, agate mov si cuart fumuriu.


Culori caracteristice zodiei Capricorn sunt negru si indigo, folosite predominant in realizarea acestui set, atat prin  lorile modelate cat si prin sarma de cupru colorata. Sora mea, reprezentant al zodiei, nascuta pe 11 ianuarie,  refera aceste culori mai ales in alegerea vestimentatiei, si bine face, deoarece o avantajeaza.
Capricornul este o zodie feminina de pamant, predominant practica, materiala, guvernata de planeta SATURN. Verbul caracteristic este a folosi, ideograma sugereaza capul si coarnele unei capre, indicand linia intelectului care se ridica pana la cel mai inalt nivel, formand cercul spiritului. Intre pietrele semipretioase folosite am introdus
si margele modelate manual din fimo efect cenusiu, sugerand metalul caracteristic zodiei care este plumbul, si deasemenea nuante de fimo maro si huma, sugerand elementul definitoriu al zodiei si anume pamantul.
Pietrele semipretioase folosite pastreaza deasemenea culorile recomandate acestui semn zodiacal si sunt alese special pentru a contracara defectele cele mai intalnite la reprezentantii Capricorni:
Ametistul este un cristal de cuart de varietate violet, benefic tuturor zodiilor dar mai ales persoanelor nascute in lunile decembrie, ianuarie si februarie. Grecii credeau ca aceastra piatra aduce dragoste si fericire. Protejeaza impotriva gandurilor negative, pericolelor si deceptiilor. Amplifica curajul, increderea in sine, capacitatea de munca, Reduce tristetea, disperarea si depresia, un lucru numai bun pentru Capricorni, despre care se stie ca au defectul de a fi mai pesimisti sau de a avea usoare tendinte spre stari depresive. Materialismul ar fi un alt defect specific zodiei, dar puse in balanta cu calitatile: simtul datoriei, rabdare, organizare si perseverenta, parca defectele nu mai conteaza. 
Cuartul fumuriu este o varietate de cuart cu tendinte cenusii, recomandata in special zodiilor Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn. Guvernate de Saturn, cristalele negre maresc seriozitatea, pastreaza contactul cu realitatea, deschid ochii spre adevar. Piatra are un puternic rol protector, stimuleaza rezistenta, rabdarea, ajuta
la atingerea telurilor personale, si reduce emotiile negative, frica si depresia.
Agatele erau atribuite in vechime cu calitati magice,sunt recomandate tuturor zodiilor, si sunt pietre ale  ongevitatii, protectiei si vindecarii.