4. Set ,,FRIDA" - VARSATOR






Set compus din colier si cercei din fetru indigo-mov ,culoare specifica zodiei Varsatorului.

Colierul este realizat din fetru pe care au fost montate flori,frunze si un fluturas din acelasi material.Am decorat cu pietre semipretioase precum ametistul si hametitul ,( doua cerculete) ,acestea fiind specifice zodiei.Alte pietre folosite au fost; turcoazele,olive jade,aventurinul ,margelele de nisip si 6 perle nugget mov.


Cerceii sunt din flori de fetru suprapuse si decorati cu ametiste si margele de nisip.Accesorile folosite sunt din arama antichizata.

Ametistul

Efectul asupra corpului:
- ametistul ajuta la durerile de cap, migrene, dureri cauzate de nervi, tensiune; se foloseste in combinatie cu cuartul roz.

- ametistul protejeaza impotriva insomniei, nelinistii, cosmarurilor, stresului, isteriei, frici, reactiilor irationale.

Efectul asupra psihicului:
- ametistul aduce consolare, putere, bucurie, curaj, putere de concentrare.

- este o piatra foarte buna pentru aceia care plang disparitia persoanei iubite, subconstientul ne comunica faptul ca nu exista moarte ci doar o tranzitie, o schimbare a formelor.

- este o piatra ideala pentru a fi daruita acelora care sufera de boli incurabile sau pentru a fi folosita in pregatirile necesare pentru constientizarea experientei mortii.

- ajuta purtatorul sa evolueze din punct de vedere spiritual pe o treapta superioara, confera o gandire mai limpede, protejeaza impotriva oamenilor invidiosi si cu ganduri malefice.


AMETIST-ele sunt pietre cu un splendid colorit violet. Sunt folosite adesea in spiritism, deoarece energia lor linistitoare exalta intuitia. Romanii credeau ca ametistele au aparut datorita lui Bacchus, zeul vinului, fara voia acestuia. Potrivit legendei, un muritor l-a jignit pe zeu, iar acesta a creat o haita de tigri pentru a-l distruge pe urmatorul nefericit care s-ar fi nimerit sa-i iasa in cale. Din pacate, a fost vorba despre o frumoasa fecioara, pe nume Ametist. Diana, zeita Lunii, care statea de veghe, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a o proteja pe Ametist: a transformat-o intr-o statuie din cristal pur de cuart, pe care ghearele tigrilor nu-l puteau zgaria. Cand Bacchus a vazut cat de frumoasa fusese Ametist, si-a regretat izbucnirea nechibzuita de manie. A varsat lacrimi amare de vin rosu intunecat, care au cazut pe cristal, iar aceasta a devenit violet. De atunci, ametistul a fost asociat cu abstinenta. In vechime, cei care beau vin din cupe de ametist credeau ca nu se vor imbata, datorita cristalului. Chiar si in prezent, unii considera ca ametistul poate fi util in combaterea alcoolismului si a oricarui tip de dependenta .

Incepand cu faraonii egipteni si pana la familia regala britanica, monarhii au indragit intotdeauna ametistele purtand bijuterii cu ametist, datorita faptului ca violetul a fost considerat intotdeauna o culoare regeasca. Leonardo da Vinci considera ca ametistul alunga gandurile rele si sporeste inteligenta oamenilor. In Evul Mediu, conducatorii Bisericii Catolice credeau ca ametistul nu numai ca ii apara de vicii, dar ii si ajuta pe preoti sa respecte juramantul de castitate. In cele din urma, ametistul a ajuns sa fie considerat piatra episcopala; in prezent, multi episcopi poarta inele cu ametist. In Tibet, budistii il socotesc o piatra sacra, poarta medalioane din ametist si isi fac adesea matanii din cristale de ametist.


Hametitul
Efectul asupra corpului fizic:

-activeaza regenerarea sangelui si a celulelor, circulatia sangelui si inima.

-intareste plamanii, ficatul, splina si rinichii.

-pentru varice, hematom, accelereaza vindecarea ranilor, opreste hemoragiile, insomnii, tensiune mica.

-se pune sub perna un hematit si un cuart roz pentru a stimula somnul.

-un hematit sub perna copiilor previne aparitia cosmarurilor.

-dupa calatoriile cu avionul, o baie fierbinte in care s-au pus cel putin 3 hematite va diminua problemele de adaptare la schimbarea de fus orar fiind deasemenea bun pentru relaxare.

Efectul asupra psihicului:

-absoarbe gandurile si emotiile negative

-ne activeaza dorinta, curajul, eficacitatea

-este recomandat persoanelor care se confrunta cu situatii juridice complicate

-ne ajuta sa putem lua totul de la capat, ne da puterea de decizie si spontaneitate.


Shakira este o artista nascuta sub zodia Varsatorului!