2. Colier Gi - CAPRICORN

Piesa centrala a fost asezata pe o baza de sarma invelita in snur de bumbac vopsit manual. Textilele folosite sunt vopsite manual si sunt din bumbac. Pe suprafata albastra am cusut margele firepolish de la 4 la 8 mm in diverse nuante de bleu si verde, la albastru intens, margele tubulare de nisip, perle de sticla, flori de sticla, cristal natural mare de la minele noastre, agate albastre.

Iar la final a iesit o caprita. Are pana si barbita. Si coarne.


Sistemul de prindere este asigurat de o gaica cu carlig. Colierul este usor reglabil.


Janis Joplin: nonconformista, reprezentanta a miscarii flower power, energica, boema, naturala. Un Capricorn nescortos. Asa cum imi plac mie! Cu siguranta as vedea-o cu acest colier atarnat de gat si dansand in picoarele goale pe malul marii.

Simbolistica pietre:

Cristalul de stanca, piatra puterii si a norocului are calitatea de a le oferi succesul si statura impozanta pe care si-o doresc. Are rolul de a le specula intelepciunea, constiinciozitatea si puterea de munca. Acestea sunt calitati pe care le au deja insa.
La polul opus, precum orice zodie, au si defecte.
Dincolo de aceste aspecte potentatoare, cristalul le mai ofera si liniste interioara (cum ei sunt suspiciosi mai mereu), o forta de protectie impotriva oricarui tip de pericol. Deschid la nivel emotional pe cei care nu stiu sa iubeasca, si asa capricornul are tendinta de a se refugia in ‘’sihastria’’ interna. Imbie la schimbari periodice in viata individului, data fiind frica lor de schimbare. Cristalul ii poate ajuta sa treaca mai usor peste acestea, si, de ce nu, sa devina usor mai aventurieri, precum Janis. Maresc romantismul, emotivitatea, capacitatea de a iubi (recomandat celor care nu stiu sa-si exprime sentimentele). Pe femei le face mai calde, mai atragatoare, iar pe barbati ii ajuta sa inteleaga mai bine universul feminin – ii va transforma din lacuri reci de munte in ape termale, pe dragii nostri Capricorni.Calmeaza, relaxeaza, confera somn linistit si vise revelatoare, aduc la lumina energiile pozitive si le anihileaza pe cele negative. Protejeaza impotriva gandurilor negre, a depresiei, a suferintei din dragoste. Sa nu va mire daca o sa vedeti un Capricorn amuzandu-se la locul de munca sau luandu-va in brate. Nu s-a drogat! Poarta colierul acesta!

Agata albastra are rol protector impotriva dusmanilor si adversitatii, recomandat celor care traiesc in medii incarcate de tensiune, ostilitate, concurenta, adversitate. Cum ei sunt incapatanati, distanti si transanti, s-ar putea sa isi fi atras cativa inamici deja.
La fel ca si cristalul, are rolul dea-i echilibra si de a–i incarca cu energie pozitiva.Ce e cu atata pesimism? Sa dansam!

Am ales sa folosesc albastrul marilor ca si cromatica. E una dintre putinele culori care, in opinia mea, i-ar putea face sa schimbe vesnicul negru. Sau macar ar putea sa sparga o tinuta neagra cu el. E o culoare cu o usoara urma de conservatorism dar e si deschisa, serena, romantica, far a epata exagerat.
Verdele ofera echilibru.

Planeta dominanta: Saturn. O planeta inghetata. Precum cristalul, eu mi-o imaginez albastru gri. Imi da senzatia de rece, distant, exact ca si un capricorn. Exact ca si colierul. Numai ca piesa de bijuterie are efecte ascunse. Muhahaha!